• Author:Michelle van Iersel
  • Comments:0

Qualitytime: drie vliegen in een klap

We hebben zoals vele ouders een druk leven, naast het werk en de kinderen proberen we ook nog tijd voor elkaar en voor onszelf te hebben. Omdat er jammer genoeg maar 24 uren in een dag zitten, zul je creatief moeten zijn. Zo kun je je kinderen meenemen naar de vrijmibo, ze uitbesteden aan opa en oma of ze jouw telefoon uitlenen als jij even met vriendinnen wilt kletsen.

Mijn man werkt meer dan 40 uur per week en is, als het meezit, om kwart voor zeven ’s avonds thuis. Hij ziet de meiden dan nog even kort voordat ze gaan slapen.Hoe we dat compenseren? Door de kinderen bijvoorbeeld in het weekend mee te nemen tijdens het hardlopen. Vader gaat een uurtje hardlopen en de kinderen fietsen dan met hem mee. Zo blijft hij fit, bewegen zij ook in de buitenlucht en kunnen zij lekker met hem bijkletsen en hem aanmoedigen.

Soms pauzeren ze even bij het restaurantje aan de plas en drinken ze daar samen wat. Voldaan een vrolijk komen ze terug van hun qualitytime. Zij blij, ik blij, want ik heb in de tussentijd even mooi mijn eigen ding kunnen doen ?