• Author:Michelle van Iersel
  • Comments:0

Met recht een challenge!!

Een dagje op stap met het gezin. Vaak nemen we dan broodtrommeltjes mee met onze eigen (gemaakte) broodjes voor onderweg. Het leek wel of de kinderen extra trek hadden na de wandeling, dus ik gaf hen alle broodjes. Zo waren ze ook even rustig in de auto.  Want we gingen ook nog even op bezoek en het duurde wat langer dan verwacht voordat we daar waren. Eenmaal aangekomen en gesetteld op de bank aldaar ging mijn buik enorm knorren : ik had toch ongelooflijke trek gekregen…..

Met als gevolg dat ik de aangeboden appeltaart niet kon weerstaan. Het was in dit geval niet echt gepast om een boterham of een appel te vragen: zo vaak kwamen we daar ook niet op bezoek. En bovendien: het zag er zo waanzinnig onweerstaanbaar lekker uit. De slagroom kon ik nog weren, maar ik besloot maar te gaan genieten van de appeltaart….. Al snel daarna sufte ik wat in en kreeg ik ook nog eens last van mijn maag. Ooh ja, dat was één van de redenen dat ik plantaardig en suikerarm wilde eten.

Het was al met al weer een leermomentje. Wanneer ik mij niet goed voed, geef ik mij sneller over aan ogenschijnlijk verleidelijk eten wat makkelijk voor handen is. Dus, altijd een vegan reep  en extra appel mee in de tas. Op de terugweg maar even een dutje gedaan 😉

Thuis aangekomen even googled en kwam ik dit recept tegen: vegan appeltaart! En het ziet er net zo lekker uit.

http://www.healthyvega.nl/tussendoor/recept-appeltaart-zonder-suiker-boter-en-ei/

Dat wordt mijn projectje aankomend weekend!

Groetjes, Machteld