• Author:Michelle van Iersel
  • Comments:0

Ga mee op avontuur

En dit, dit is de keuken en hier, hier is de slaapkamer! Noortje en Naomi rennen over het duinzand en grijpen zich vast aan het helmgras om vooruit te komen.

We zijn op het strand van IJmuiden en vandaag is het fris, maar zonnig en de lucht is strakblauw. Wat hebben ze toch een heerlijke fantasie die kleintjes. Zij toveren een hoge zandberg om in het paleis van Anna en Elsa en vragen of ik op de thee wil komen.

Zo ging dat vroeger ook bij ons thuis. Mijn zus en ik speelden toen onder het balkon van de flat waar we woonden in de struiken en bouwden daar met de buurtkinderen heuse hutten. Mijn zus speelde mijn moeder perfect na en maakte de meest heerlijke taartjes en soepjes van takjes en modder. Ik kan me nu goed voorstellen dat onze moeder net zo van ons kon genieten, als ze van een afstandje meeluisterde naar onze avonturen daar beneden. Soms gooide ze wat lekkers in een servetje naar ons, dat vonden we natuurlijk helemaal geweldig!

Fantaseren is leuk en het kost niets, misschien een beetje tijd om als volwassene je kinderen een beetje op weg te helpen. En voordat je het weet doe je voluit mee met de leukste belevenissen. Probeer het eens!

‘Heel graag prinsessen, ik lust wel een kopje thee.